Informatie voor kinderen

Hoi! Je bent doorverwezen naar onze praktijk. We leggen even aan je uit hoe het bij ons allemaal werkt en wat je een beetje kan verwachten.

Waarom ben je bij Praktijk voor Kind en Ouder?

Je komt naar onze praktijk omdat je ergens last van hebt of mee zit en je wil hier vanaf. Misschien heb je het er al over gehad met je ouder(s) of een vriend(in) maar is je probleem niet opgelost. Dan kan het helpen om te praten met iemand die ervoor heeft doorgeleerd om te zorgen dat jij er minder last van hebt.

Wat is een psycholoog en een orthopedagoog en wat doen ze?

Een psycholoog/orthopedagoog is iemand die met je praat over de dingen die je bezig houden, dwars zitten. Zij kan met je op zoek naar een mogelijke reden of verklaring en je laten inzien dat je niet gek bent en dat er iets aan te doen valt.

Hoe doet ze dat?

Praten, vragenlijsten invullen, testen, vragen beantwoorden, uitleggen en verklaren, technieken aanleren, via spel of voorbeelden oefenen en je gedrag na- of voor bespreken zijn de dingen die worden gedaan in een sessie.

Hoe werkt het bij mijn eerste afspraak?

Als je voor het gebouw staat neem je het linker trapje naar beneden en kom je via de deur met de vlieger direct in de wachtruimte. Je kunt gewoon plaats nemen op een stoel want je therapeut haalt je daar op. Heb je een vraag bij binnenkomst dan kun je de medewerker achter het administratieloket gerust aanspreken.

Sommige kinderen vinden het fijn wanneer een ouder meekomt om hen te brengen bij hun eerste sessie. Dat is voor ons geen enkel probleem en soms juist goed en handig.

Vanaf 14 jaar mag je ook zelf aanwezig zijn bij het Intakegesprek van je ouders mochten jij en je ouders dit willen.

Je bent drie kwartier in de kamer van de psycholoog per sessie. Soms duurt het iets langer bv. bij een onderzoek.

Voor algemene vragen kunnen jij of je ouders bellen of mailen naar de praktijk. Zie contactgegevens.

Voor inhoudelijke vragen, als je al bent gestart bij ons, is je therapeut je vaste aanspreekpunt en zal de administratie je met haar in contact brengen als je belt of mailt.

Zo ziet een spreekkamer bij ons er ongeveer uit